Stap 1: Beginnen bij het begin

Waarschijnlijk ben je al een tijdje bezig om iets te veranderen. Je voelt je niet helemaal top maar je weet ook niet precies waaraan dat allemaal ligt. Als je erover nadenkt dan kun je waarschijnlijk wel een aantal punten noemen waar je niet blij mee bent. Soms kun je dan 1 van die punten oppakken en ermee aan de slag gaan. Vaak val je na een aantal dagen weer terug in het oude patroon. Herkenbaar?

Dit patroon komt voor bij heel veel mensen, dus je bent niet alleen 🙂 Zelf ben ik ook al een paar jaar aan het vechten om hier doorheen te breken. Ik kan behoorlijk gedisciplineerd zijn maar zelf dat is niet genoeg om langdurig iets voor elkaar te krijgen. Maar hoe moet het dan?

Allereerst moet je weten en begrijpen dat je voor alles wat je wilt gaan ondernemen ENERGIE nodig hebt. Net als een auto brandstof nodig heeft om van A naar B te komen hebben mensen dat ook nodig. Je kunt nog zo graag iets willen maar zonder energie kom je nergens. En dit is gelijk STAP I van jouw weg naar geluk.

De volgende vraag die nu in je op zou moeten komen is, HOE KRIJG IK DAN ENERGIE?

Die vraag heb ik mezelf natuurlijk ook gesteld en mijn antwoord hierop is als volgt.

  1. Verander je VOEDING
  2. Neem genoeg RUST en ga op tijd naar bed
  3. Zorg elke dag voor INSPIRATIE

Klinkt simpel he? En het is ook simpel, je heb er geen diploma’s voor nodig of geld. Je hoeft er maar heel weinig voor de doen, maar hou het maar eens vol! Wat ik heb gedaan is om het eerst eens 1 maand vol te houden, daarna zie je wel verder. 1 maand klinkt haalbaar en dat geeft moed. Als je jezelf direct verteld dat je dit de rest van je leven moet doen zullen er maar weinig zijn die het vol gaan houden.

Wij gaan deze blog volgooien met tips en suggesties om jouw te helpen met het bovenstaande.